Cultuur

Cultuur

ALHAMA DE GRANADA

Een authentiek gebleven dorpje in het hartje Andalusië ten zuidwesten van Granada.

Acht eeuwen Moorse aanwezigheid, tot aan de val van het koninkrijk Nazarí, heeft een diepe indruk nagelaten in het dorp en de omgeving. De Arabische wijk, de resten van oude moorse muren, het kasteel op het dorpsplein en de Arabische baden zijn benoemd tot Cultureel Erfgoed.

Nadien heeft ook het Christendom zijn stempel op het dorp gedrukt.  Het klooster en de kerken zijn hier blijvende getuigen van. Alhama de Granada heeft zijn eigen karakter, een natuurlijke schoonheid op de rand van één van de belangrijkste en impressionantste kloven van Spanje gebouwd.(Los Tajos)

En voor wie graag een terrasje wil doen, of gezellig in een bar wil vertoeven,  staat een groot gamma aan  heerlijke  tapas gratis bij elk drankje  te wachten.

GRANADA

Granada belichaamt de verfijnde cultuur van het Moorse Spanje, met het Alhambra als erkend wereldwonder en het Albaicin, het oude Moorse gedeelte van de stad dat tot werelderfgoed van de UNESCO verklaard is.

Maar het moderne Granada is eveneens een bezoekje waard om te shoppen, te flaneren, een terrasje te doen, de “tapa cultuur” te ontdekken waar bij een consumptie een gratis staaltje van de lekkere andalusische keuken wordt voorgeschoteld.

Vele bezoekers zijn verrast dat in Andalusïe, bekend om zijn talrijke stranden, men ook kan skiën. Niet alleen dat, maar Sierra Nevada is één van de beste winterresorts in Spanje.  De Mulhacén, de hoogste bergtop op het Iberisch schiereiland, reikt tot 3.478 meter, een hoogte die garantie biedt op voldoende, sneeuw van topkwaliteit ondanks het feit dat de Sierra Nevada het meest zuidelijke Europese skioord is.

MALAGA

Een bruisende havenstad en badplaats. Het oude Malaga gelegen rond de kathedraal, de prachtige winkelwandelstraat, het Museo De Picasso, Museo Thyssen, een bruisende stadskern vol verwijzingen naar haar eens zo glorieus verleden, maken een trip naar Malaga de moeite waard.

CORDOBA

Eens de hoofdstad van Al-Andalus (de originele naam van Andalucia).

Cordoba is vooral bekend om de wereldbekende Mezquita, gelegen tegenover de Puente Romano.

De oude stad ligt om de Mezquita gedrapeerd en is een doolhof van witgekalkte huizen, patio’s vol bloemen en nauwe steegjes. Het historisch centrum werd in 1994 uitgeroepen tot werelderfgoed van de UNESCO.

Al deze bezienswaardigheden staan garant voor een onvergetelijk bezoek aan deze stad die je onderdompelt in een eens Moors verleden.


SEVILLA

De hoofdstad van Andalusië is een stad met een rijke historische geschiedenis, gelegen aan de rivier Guadalquivir.

Monumenten zoals de kathedraal, de Giralda, Los Reales Alcázares, de Plaza de Torros de la Maestranza, Casa de Pilatos enz... zijn slechts enkele voorbeelden van bezienswaardigheden in Sevilla. Maar de stad van Carmen, Don Juan en Figaro straalt ook romantiek uit. En voor wie in Sevilla de moderne stad zoekt, zijn er leuke winkels, bars en terrasjes.

 Sevilla : het hart van de FLAMENCO

PRIEGO DE CORDOBA

Het pronkjuweel van de provincie Granada op de steile oevers van de “Río Salado”, een zoute rivier.

18de eeuwse Andalusische Barokarchitectuur, prachtige kerken in dezelfde stijl, fraaie herenhuizen met hun smeedijzeren balkons en tralievensters, het oude Moorse stadsgedeelte met smalle straatjes en witte huisjes, maken van een bezoek aan Priego de Cordoba een onvergetelijke ervaring.

RONDA

Gelegen hoog boven de kloof El Tajo. Ronda heeft fraaie mudéjar- en renaissance architectuur, een prachtige stierenvechtersarena, Moorse en Romeinse ruïnes.

Maar wat iedereen wil zien die Ronda bezoekt, is de beroemde Puente Nuevo. De brug overspant de kloof op het diepste en smalste punt. Dit maakt een dagtrip naar Ronda zeker de moeite waard.

DE TOERISTISCHE ROUTE VAN LA AXARQUÍA

La Axarquía is gelegen in de provincie Malaga grenzend aan de provincie Granada en telt 5 verschillende routes : de Ruta del Vino, de Ruta del Sol y Subtropical, Ruta Mudéjar, Ruta de la Pasa en de Ruta del Aceite y los Montes.  Al deze routes strekken zich uit tussen zee en hooggebergte langs kronkelende wegen tussen kleine dorpjes, prachtige landschappen en klaterende riviertjes.  

Dorpjes zoals Canillas de Aceituno, Canillas de Albaida, Archez en de tegen de kust gelegen plaatsen Frigiliana, Cómpeta en Nerja, met haar beroemde grotten en het Balcón de Europa, zijn zeker de moeite waard.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x